Vérnyomás emelkedéstől fájhatott a fejem, sportólhatok?

Tisztelt Doktornő! Az utóbbi napokban a fejemben nyomást éreztem, ezért megmértem naponta többször a vérnyomásom. A nap folyamán emelkedett (a szisztolés érték jobban, a diasztolés kevésbé) . pl. 119/73, 129/80, 139/83. De előfordult, hogy 143-ra emelkedett. A reggeli alacsonyabb érték után megittam a kávémat, amitől a nyomásérzés megszünt, de azértékek emelkedtek, majd a magasabb érték miatt megint éreztem a nyomást. A kérdésem, hogy lehet-e sportolnom és kell-e szednem valamit. Anita

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező, ezek a vérnyomás értékek nem rosszak, nem képezik sportolás ellenjavallatát. A panaszának ("fejében nyomást érzett") más oka is lehet, forduljon a háziorvosához az esetlegesen szükséges kivizsgálás megbeszélésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 23., 19:55; Megválaszolva: 2012. november 26., 00:46
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás