Vérnyomás -korábbi kérdés helyesbítése

Jó napot! Két napja küldött kérdésemhez szeretnék még kiegészíteni egy -két dolgot mert elfelejtettem hozzáírni őket. A szisztolés és a diasztolés érték közt a 40 alatti érték az pontosabban írva 31. Szedett gyógyszerem a letrox mellé még a lokren 25 mg. Válaszát köszönöm Márti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Márti! Önmagában a szisztolés és diasztolés vérnyomás közötti kis különbség nem feltétlenül jelent komoly problémát, itt a pontos érték is számít, hiszen nem mindegy, hogy 140/110Hgmm a vérnyomása, vagy 110/80Hgmm - ez utóbbival nincs semmi baj. Ha más panasza nem lenne, csak a 2-es típusú cukorbetegség miatt is indokolt évente kardiológiai vizsgálat. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 02., 16:14; Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 17:30
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás