Vérnyomással kapcsolatos (angiödéma)

Tisztelet Doktornő! A változókor váltotta ki nálam a magasvérnyomást (175/75/65) . Az orvos által felírt végett tablettát 6 éve szedem.. A Prenessa 4mg tablettát (2x1/2) majd a láb duzzanat miatt Co-Prenessa tablettára (2x1/2) kellett váltani. A helyzeten ez sem javított,. Hiába mentem orvostól orvosra a láb dagadság miatt. Majd rájöttem a sok-sok internetes olcvasmányok után hogy a vérnyomáscsökk. AVE gátló anyag okozza. Mivel minden vérnyomáscsökk.-ben benne van eza hatóanyag, ezért csak természetes úton tudnám karbantartani a vérnyomásomat.Kérdésem az lenne, hogy a Fehér Fagyöngy a Galagonya és a Fekete Áfonya gyógyteák együttesét lehet-e együtt fogyasztani és összefőzhetők e, napi hány alkalommal lehet és mennyit mennyiséget ehet inni belőlük egyszerre. Csökkenni fog e a vérnyomásom a teák használatával? Várom válaszát. Köszönettel Mészáros Istvánné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Több tévedés is van azokban az írásokban, amit olvasott. Egyrészt a vérnyomáscsökkentőknek nagyon sok fajtája van, rengeteg olyan van, ami nem tartalmaz ACE-gátlót, másrészt a panaszai nem angioödémának felelnek meg, az más típusú duzzanatot okoz. A lábdagadás miatt érdemes lenne kardiológiai vizsgálatot kérni, és valószínűleg a vízhajtó szedése szükséges lesz, ahogy ezt már eddig is javasolták önnek.

Kérdés: 2012. július 19., 09:45; Megválaszolva: 2012. július 20., 11:55
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint