Vérnyomás ingadozásom nem akar szűnni

Ingadozó vérnyomásomra legutóbb Tritace helyett Tryasin 5mg.t kaptam napi fél-fél adagolással, de az ingadozás nem szűnik, viszont 100 alá is esik. pl. 98/56. Igaz, 150 fölé soha sem megy. Belátom, hogy így veszély nincs, de szinte mindig rossz a közérzetem. A pulzusm 50 alá is esik, de 55 fölé csak ritkán megy.pl. 125/75 pulz. 47. Okozhatja-e ezeket a kellemetlenségeket az emelkedett pulm nyomás, valamivel 40 felett van, vagy a mittrális billentyű 2-es fokú prol.ja? Köszönöm a választ. Tisztelettel: Pacek Edit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves Edit! Az alacsony pulzusszám hozzájárulhat a rossz közérzethez, a 125/75Hgmm vérnyomás teljesen normális. Kardiológiai kontroll javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 03., 08:52; Megválaszolva: 2012. július 03., 21:33
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia