Vérnyomás ingadozás, szédülés: mitől?

Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Egy számomra összetett, de az életminőségemet totálisan megrontó kérdéssel fordulok Önökhöz, mert nem kapok választ rá. A történetem a következő: 96 KG volt a testsúlyom sokáig, emiatt a vérnyomásom is magas volt, 160/100 körül, így valzatran-t (HCT) kaptam, (sok előtte kipóbált gyógyszer után) , 160mg/12, 5mg kiszerelésben. Ez egy ideig jó is volt, a fogyás következtében azonban a régebben szedett lisopressre álltam vissza, amivel jó volt a vérnyomásom. Azóta még 10 KG-t leadtam, pusztán egészséges táplálkozással, így most az ideális súlyomnál vagyok. A problémám, hogy a pulzusom 40-re csökkent, a vérnyomásom pedig magas volt. 4 szívultrahang, EKG-k, minden labor és röntgen, CT elkészült, negatív az összes. El kellett hagyni a gyógyszert, mert egész egyszerűen járni sem bírtam már. Gyógyszer elhagyása után 1 héttel vagyok. A közérzetem sokkal jobb, (az összes eddigi vérnyomáscsökkentő tönkretette a memóriámat, ezt másnál nem tapasztalták, de demens vagyok tőlük) , de szédülök. Annyira, hogy nem tudok dolgozni, jelenleg is itthon vagyok. A vérnyomásom egy hétig perfekt volt, 120/80; ma már 160/95-öt mértem. Van olyan készítmény ezen a földön, amely nem rontja a memóriámat és a koncentrációképességemet (ez számomra nagyon fontos kérdés! ) ? Továbbá olyan készítmény lenne szükséges, amely a pulzusomat nem viszi le, mert gyógyszer nélkül is maximum 60. 40-es pulzusnál egy élőhalott vagyok. Ami pedig az egyik legfontosabb, hogy a koncentrációképességem és a memóriám (egy háromjegyű számot nem tudok megjegyezni az eddigi gyógyszerek mellett 2 perc erejéig sem) ne romoljon. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egyszerű kérdés, de én minden vizsgálaton átmentem, amin csak lehet. Összefoglalva: Memóriazavar, alacsony pulzus, magas vérnyomás. Csak ha gyógyszert veszek be.Ha nem veszek be, jó memória, kiváló koncentráció, picit magasabb (60) pulzus, és magas vérnyomás nagyon erős szédüléssel..Nagyon megköszönném a választ, tisztelettel: Aggódó fiatal

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Mivel nem tudom milyen gyógyszereket szedett, nem tudok pontos információval szolgálni. A gyógyszerválasztás sok tényezőtől függ, vizsgálat nélkül nem is lehet meghatározni, hogy kinek, melyik hatóanyag lesz a megfelelő.

A panaszai miatt azonban javasolnék ideggyógyászati vizsgálatot agyi keringési zavar kizárására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. június 26., 21:14; Megválaszolva: 2012. június 27., 16:38
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás