• Szívprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! A panaszaim 3hónapja kezdődtek mindíg úgy kezdődik a rosszullét hogy nagyon intenzíven elkezd lüktetni a mellkasom az erős szívdobogástol ami szaporább ésrendszertelen az alapesethez képest.egy kis idő múlva rendesen meg is fájdul a szívem. Társul mindehhez légszomj remegés(amit nemtudom hogy belső, vagy ténylegesen remeg mindenem)esetenként hányinget és lüktetö homloktáji fejfájás. Amikor ez elmúlik körülbelül egy óra múlva nagyon legyengülök és csak feküdni tudok mert összeesem. Tegnap annyival volt ilyesztőbb hogy a bal karom végig lezsibbadt és szúrósan ájt.Ezek a rosszullétek álltalában 2szer jelentkeznek egy héten dehogy mitől mi után figyelem de nem találok összefüggést. Elég kellemetlen mert már nem múlik el a szívemnél olyan érzés mintha" megsérült" volna és érzékeny érzés talán úgy bizsereg de nem jó kicsit mintha feszítene. sajnos nem tudom jobban megfogalmazni. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Ollé Anna

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Anna! A panaszait mindenképpen ki kellene vizsgáltatni. Az első lépés, hogy felkeresi a háziorvosát és csináltat egy EKG-t, egy vérnyomásmérést és laborvizsgálatot. Aztán az eredményektől függően részt kellene vennie egy terheléses EKG-n és pajzsmirigyvizsgálaton. Ha minden lelete negatív, akkor szóba jön a pánikbetegség gyanúja, de ez csak akkor, ha semmilyen testi okot nem találtak a tünetei hátterében.


        Kérdés: 2012. április 12., 13:41; Megválaszolva: 2012. április 13., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: