• Magas pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb. 3 hónapja végzek vérnyomásmérést itthon átlagosan mért érték 130/82 pulzusszámom 90-100 csak ritka esetben mérek 90 alatti pulzusszámot.Állandó fülzúgás fülemben lüktetést érzek de csak a bal oldalon.Családomban magas vérnyomás és cukorbetegség is előfordult. Fül-orr gégészeten jártam leletem negatív lett a panaszaim ellenére.Szükségem van-e szakorvosi /belgyógyászati/ kivizsgálásra?

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fülzúgás témában

        Kedves kérdező! Igen, a magas pulzusszám okát ki kell deríteni. Ennek oka lehet pajzsmirigy túlműködés, feszített élettempó, túlzott kávéfogyasztás, dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás, szívizom bántalom. Javasolnám, hogy háziorvosától kérjen kivizsgálásra beutalót (labor, kardiológia, a fülzúgás miatt a nyaki erek állapotának tisztázásához nyaki ultrahang és neurológiai vizsgálat is szükséges). Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. április 08., 19:58; Megválaszolva: 2012. április 11., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: