• megfelelő vérnyomás esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Kb 20-éve rendszeresen sok alkoholt fogyasztottam, különösen nem volt problémám a vérnyomásommal.135/90között mozgott.1éve folyamatosan munkahelyi problémák miatt nagyon sok stressz ért, alkoholfogyasztásomat nem igazán csökkentettem vérnyomásom felemelkedett 150/90-re.Háziorvosom javaslatára elkezdtem napi 1szem Nebivolol Sandoz 5mg tabletát szedni.3hónapja egy korty alkoholt se fogyasztok és eltökélt szándékom, hogy továbbiakban se fogok.Sajnos szerintem a gyógyszertől nem a régi a szexuális vágyam, vérnyomásomat lecsökkenti120/75-re.Kérdésem az, hogy életvitelem megváltoztatásával van-e lehetőségem a gyógyszert elhagyni.Testsúlyom csökkent, rendszeresen megnöveltem a testmozgást, próbálom kerülni a stresszt.Esetleg gyógyszer esetén tudna-e javasolni olyan vérnyomáscsökkentőt, amely nem csökkenti a szexuális vágyat? Tisztelettel várom válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Több esetben is van lehetsőég a gyógyszer elhagyására, de hogy önnél sikerülni fog-e, azt megjósolni nem tudom. A stressz csökkentése, a testsúly optimalizálása, a testmozgás, a megfelelő étrend segíthet, meg kell próbálni. Ha nem sikerül elhagyni a gyógyszert, más hatástani csoportba tartozó szer pl. ACE gátló megkísérelhető, ez kevésbé érinti a szexuális aktivitást

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 11:24; Megválaszolva: 2012. január 27., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: