• Köhögés vérnyomáscsökkentőtől

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő / Doktor Úr! Október óta vérnyomáscsökkentőt szedek. Coverex-AS Komb (5/1, 25) tablettából reggeletne 1-et, valamint a Betaloc ZOK (50 mg) pulzuscsökkentő tablettából reggel és este felet. Úgy tűnt, hogy bevált ez a kombináció, ugyanis a vérnyomásomban nem volt megfigyelhető kimagasló eltérés, viszont körülbelül két hónapja folyamatosan köhögök. Felsőlégúti gondokra gyanakodva homeopátiás készítményeket szedtem (Pl.: Stodal, Robitussin) de a köhögés nem múlt. Visszamentem a háziorvosomhoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg a Coverex okozza a köhögést, és Valsotens HCT (80mg/12, 5mg) tablettát írt fel helyette. Kérdésem az lenne, hogy valóban lehet a köhögésem oka a coverex? Ha igen, mikor kell megszűnnie? Az új gyógyszer okozhat-e zavart a már beállt vérnyomásban? Válaszát előre is köszönöm! További szép estét!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Valóban okozhatta a Coverex a köhögést, a gyógyszercsere meg szokta oldani a problémát, ha néhány héten belül sem szűnik a köhögés, egyéb okot is érdemes kizárni (tüdőgyógyászati, fül-orr-gégészeti betegségek, reflux). Nagyságrendekkel ritkábban, de az ARB-k (mint a Valsotens) is okozhatnak köhögést, ha semmi más oka nincs, akkor megfontolandó ennek lecserélése is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 25., 20:04; Megválaszolva: 2012. január 29., 17:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: