• vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb. 2 hete vettem észre, hogy zúg a fülem. Elmentem fül-orr-gégészetre. Megállapították, hogy a hallásom rendben van, a dobhártyám ép. Megmérték a vérnyomásomat: 150/100 volt. Korábbi mérések alkalmával mindig optimális volt. Egy pár nap múlva újra megmérik, hogy egyszeri eset volt-e, vagy nem. Rendszeresen sportolok (edzőterem, súlyzós edzések), megfelelően étkezek (gyümölcs, zöldség, sovány húsok, kevés só, sok folyadék stb.), a stresszt kerülöm, 75 kg vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy kardió edzésekkel (futás, biciklizés) lehetne-e csökkenteni a vérnyomásomat? Mit tehetnék még? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Először is készüljön egy vérnyomás-napló, mert fontos, hogy egyáltalán milyenek az értékek, és egyszeri alkalomról volt-e szó vagy ismétlődik. Ha rendszeresen jelentkező problémáról van szó, segíthet az életmódváltás, beleértve a rendszeres sport, a megfelelő étrend (sószegény ételek! ), a stimulánsok kerülése, pl. energiaital, a testsúly optimalizálása. Ezek mellett rendszeres kontroll szükséges. Ezen változtatások akkor is javasoltak, ha a vérnyomás rendben lesz.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 08:51; Megválaszolva: 2012. január 25., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: