• Előfordulhat-e illetve normális-e, hogy a Prenessa 2mg bevétele után általános rosszullét fog el?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hete lettem nagyon rosszul, mint később kiderült, a magas vérnyomás miatt. Egy hétig 160/90 volt a vérnyomásom. Valószínű stressz alapon, hisz 3 hónapja hunyt el édesanyám. Eddig soha semmi gondom nem volt, sem a vérnyomásommal, sem mással. Most is a vérképem és a vizelet eredményeim is tökéletesek. Először gyenge nyugtatókkal próbálkozott a kezelőorvosom, de ez nem hozta meg a várva várt eredményt, majd orvosi javallatra kezdtem szedni a Prenessa 2mg, napi egyszer+ folytatom a nyugtatót is. Na most az a gondom, hogy amikor beveszem, a rákövetkező fél órába általános rosszul lét lesz rajtam úrrá(gyengeség, enyhe szédülés,stb). Le kell feküdnöm, és ez egy órán belül el is múlik, majd utána egész nap viszonylag jól érzem magam. Ennek mi lehet az oka? Vagy mi lehet a megoldás? Megoldás-e lehet az, hogy a betegtájékoztatóval ellentétben ne reggel vegyem be, hanem mondjuk este? És még egy dolog: mindezzel párhuzamosan néha néha érzek szívtájéki fájdalmat, szúrást 1-2 másodpercig (az EKG-m is rendben volt). Nem gátol semmiben de azért zavar. Kérem, hogy ezekkel kapcsolatban mondja el a véleményét. köszönöm. üdv

        Dr. Bene Orsolya válasza a Prenessa, magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Előfordulhat, főleg az első hetekben, hogy a Prenessa bevételét követően kicsit lelesik a vérnyomás. Megpróbálhatja este is bevenni, vagy esetleg még közvetlenül ébredéskor, bővebb folyadékkal, hogy legyen idő regenerálódni, mire le kell indulni. Érdemes vérnyomás-naplót is vezetni. A pillanatokig tartó szúrás általában nem utal szívbetegségre, ha nyomó-feszítő, hosszabb ideig tartó mellkasi fájdalom jelentkezik, kardiológiai kivizsgálás javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 11., 13:48; Megválaszolva: 2011. december 18., 21:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés