• Csontvekő átültetés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr! Hematológustól hallottam, hogy 65 éves korban nem engedélyezok a csontvelő átültetést. Igaz, hogy korhoz kötött?

        Dr. Váróczy László PhD válasza a Csontvekő átültetés témában

        Tisztelt Érdeklődő! Attól függ, milyen betegségről és milyen típusú csontvelő-átültetésről van szó. Ha valaki a saját őssejtjeit kapja vissza (autológ transzplantáció), az nyugodtan elvégezhető 65 éves korban is, de ha az őssejtek valaki más donortól származnak (allogén átültetés), akkor a felső korhatár általában 55 év, de kivételes esetekben (igen jó karban levő, társbetegségekkel nem rendelkező egyén) azért szóba jön az elvégzése.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 23:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: