Krónikus limfocitás leukémia - Mik az esélyeim?

Néhány éve diagnosztizálták a betegségem. Fokozatosan emelkedett a fehér vérsejtek száma, most 38000. Nem éreztem magam betegnek, de az elmúlt 1/2 évben sok minden változott. Ízületeim fájnak, ropognak, légszomj gyötör, fáradékony lettem. Olvastam a szőlőmag kivonatról, érdeklődöm hol kapható és mi a neve. Én szedhetném? Tudom, hogy kemoterápiát fogok kapni, de meddig húzható? Mik az esélyeim?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza leukémia témában

A krónikus lymphocytás leukaemia (CLL) valójában nem egységes betegség: bizonyos esetekben azonnali kezelést igényel, a betegek többségénél viszont csak megfigyelésre van szükség, mert a kórkép szelíd lefolyású és a kezelés többet árt, mint használ. A kezelés megkezdésének indikációi: gyorsan növekvő fehérvérsejtszám, növekvő nyirokcsomók, vérszegénység, vérlemezkehiány.

Gyanítom, hogy az Ön betegsége a szelídebb lefolyású esetek közé tartozik, hiszen 2000 óta nem kapott kezelést. A fáradékonyság, gyengeség viszont lehet a vérszegénység tünete is, így jó volna a vérképét ellenőrizni. Emellett ma már léteznek olyan molekuláris laboratóriumi vizsgálómódszerek, mellyel a CLL prognózisa megállapítható.

A szőlőmag kivonat nem tartozik a CLL kezelési protokolljába - ártani valószínűleg nem árt, de hatása erősen megkérdőjelezhető.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 13., 11:50; Megválaszolva: 2009. július 13., 11:50
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Labor lelet értékelése
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (<5,20) Esetleg fogyasszak kevésbé...
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...
labor lelet