• LGL leucosist és anaemia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nekem egy éve állapitottak meg LGL leucosist, valamint Anaemiát szeretném megtudni bövebben mi ez a betegség. havonta 5x4 szem Fludarát szedek 10mg.valamint, 500ug.Aranesp sc. injekciot kapok, valamint 2naponta  1szem Sumetrolimot. Kőszönőm előre is a válaszát. Tisztelettel: Lőrincz János.

        WEBBeteg szakértő válasza a leukémia témában

        Üdvözlöm! Az LGL leukemia, ritka, a T lymphocyta sejtek malignus betegsége, mely gyakran jár vérszegénységgel, fehérvérsejtszám csökkenéssel, ill. csökkent vérlemezke számmal. Prognózisa viszonylag jó, átlagos 10 éves túlélésről is beszámolnak. A Fludarát a kóros sejtek szaporodásának gátlása miatt kapja, az Aranesp injekció a vérszegénységet célozza megszüntetni. Üdvözlettel: Dr Miltényi Zsófia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-12 22:27:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: