Lehet, hogy leukémiás vagyok?

Tisztelt Hölgyem! 17 éves srác vagyok. A problémám a következő: mostanában gyakran vagyok fáradt, illetve, alacsony a vérnyomásom, emiatt néha álmoskásan látok, gyengébbnek érzem magam. Emellett a fejem néha fáj, heti többször, gyógyszerre múlik, ez a probléma azonban már körülbelül másfél éve fennáll, főleg télen. Olvastam, hogy az alacsony vérnyomást, fáradékonyságot, koncentrálókészség romlását, bágyadtságot okozhatja a leukémia is, ezért nagyon félek. Márciusban más okból voltam vérvizsgálaton, ott a fehérvérsejtek száma, meg úgy általában az egész vérkép tökéletes volt. Lehetséges, hogy azóta lettem beteg? És hogy ezek a tünetek attól vannak, főleg az alacsony (100/70) vérnyomás? Mik az esélyeim? Előre is köszönöm válaszukat! Egy aggódó fiatal

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza Fáradtság témában

Kedves Fiatalember!

Biztos nem! Az alacsony vérnyomás alkati kérdés is lehet, össze is függhet a fejfájással, álmossággal. Csináltasson egy vérképet a háziorvosnál, nem-e vérszegén, nézzék meg a vas, ferritin szintjét is. Ha rendben igyon sok folyadékot, és nem szűnő fejfájás esetén lehet ideggyógyászaton tanácsot kérni.

Kérdés: 2017. február 01., 21:39; Megválaszolva: 2017. február 03., 08:05
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...
Labor lelet értékelése
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...