Góckutatás

Tisztelt Dr.Nő/Úr! Elég sokat tanulmányozom az immunrendszeri vérképzőszervi betegségeket! Nálam 2006-ban diagnosztizálták a Hodgkin kór lymphoma betegséget, II/B stádiumban! Kaptam kemó illetve sugárterápiát! Sajnos nekem egyre több a szövődménye a kezelésnek! 2009-méheltávolításom volt, a kezelés miatt, rossz vérkeringés, hideg kéz láb, görcsös lábösszehúzódások évszaktól függetlenül, 2008-tól lympho ödéma, ezzel Budapesten kezelnek, szívbillentyű rendellenesség, 2011-Helicobacter pylori, szövettan eredményem pozitív volt, gyomorfekéllyel is kezeltek, 2011-elsorvadt mandula-eltávolítás! 2011-November jelentősen kihullott a hajam tarkótájékon foltokban, az Ast magas több mint 2 éve, 2011-Nov elküldött góckutatásra a bőrgyógyászat, a szájsebészeten a fogröntgen kimutatta a góckutatásom pozitív lett, mely javasolja, a hídpótlás levételét, fogak extractioja, fogpótlás tervezése! Találtak két foggyökér mellett gócot, azt műteni kellene! Mivel az ujboli tervezésű rögzített hídra, nekem sajnos nincs anyagi fedezetem, a kivehető fogsorra szintén nem vagyok jogosult, de nem is javasolják, közgyógy ellátásom van, de mivel nem vagyok 60 éves így ez sem jár készpénzes! A fogaim a híd alatt sajátom, a régi rögzített hidat viszont, semmiképp nem teszik vissza! Az alapbetegségem jelenleg jó remisszióban van! PET CT vizsgálatom 2009 volt utoljára! CT vizsgálatra 2012-Február 9-én megyek! Nekem három kérdésem! 1-a rossz vérkép és a pozitív góc, mennyire van, vagy lehet rossz hatással az alapbetegségemre, ha ezt nem kezdem el minél hamarabb kezeltetni? 2-Mikor fognak gyógyulttá nyílvánítani, vagy erre nincs is esélyem lehetőségem? 3-Kitől kérhetnék segítséget, hogy méltányossági alapon, alapbetegségeimre tekintettel, eltudjam kezdeni a kezelést a szájsebészeten! Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Maradok Tisztelettel Ladik Ildikó Nyíregyháza

Dr. Váróczy László PhD válasza Hodgkin témában

Tisztelt Érdeklődő!

1. Mai tudásunk szerint fogászati góc nem játszik szerepet a Hodgkin-lymphoma kialakulásában vagy kiújulásában.

2. A lymphomákat 10 év tünetmentesség után lehet gyógyultnak nyilvánítani.

3. A méltányossági alapon történő fogászati kezeléshet a háziorvosától vagy az Önkormányzat szociális osztályától próbálhat segítséget kérni.

Kérdés: 2012. január 27., 15:06; Megválaszolva: 2012. január 30., 20:39
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Vérkép, mikor túl magas mikor túl...
Tisztelt Dr nő! Voltam vérvételen és a Lym 41,5% a Mono 10,6% és a Neutro 44,9% ez a 3 dolog kapott csillagot. Érdeklődnék hogy mennyire érdemes ezek...
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...
Labor lelet értékelése
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Véleményt szeretnék kérni az ezen a linken található labor eredményről:...
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (
Plazmaadás