• Atípusos tüdőgyulladás - Mikortól normális az érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! A járványügy felé küldött véreredményem -a Főorvos asszony erre az egyre mutatott rá, hogy ennek kell negatív értéket mutatnia- Az első Mycoplasma pne. IgM: pozitív 5, 9 S/C. A második alkalommal az érték 5, 4 A harmadik alkalommal: 3, 9 (csökkenő érték) szerepelt. A kérdésem az lenne, hogy mennyinek kell lennie ennek az értéknek? Mikortól normális az érték? Klebsiella pneu.-t is kimutattak vizeletből, az már szerencsére nem kimutatható. Mellékelem a három véreredményt. Tájékoztatását, előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a tüdőgyulladás témában

        Kedves Kérdező! Az IgM érték pozitivitása friss fertőzésre utal. A csökkenő érték a fertőzés lezajlását mutatja. Az IgM érték csökkenésével egyidejúleg az IgG érték kezd növekedni. Ennél a negatív értékből pozitívba váltás vagy a négyszeres titeremelkedés igazolja a friss fertőzést. A későbbiekben, a gyógyulást követően az IgM érték negatívvá válik, az IgG pozitivitás a lezajlott fertőzést mutatja. Az egyes értékeknek az összehasonlítás szempontjából van jelentősége. Az értékek ilyen alakulása a fertőzés lezajlását mutatja. Az IgG pozitivitás sokáig megmaradhat.


        Kérdés: 2011. szeptember 28., 11:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 17:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: