• Pettyezett tüdő!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! ma kaptam meg a tüdőröntgen leletemet, amin ez áll: A tüdőkben, főleg az alsó lebenyterületén finom apró pettyezettség látható, norm. nagys. szív, kp. tág aorta, A hilusok mérs. kiszélesedtek. Van már időpontom pulmonológushoz, de addig nem bírom ki, hátha tud segíteni, mennyire kell megijednem.:( Dohányzom, napi egy dobozzal szívok. Abba kéne hagynom? És mit jelentenek a fent leírtak? Nagyon-nagyon köszönöm!

        Dr. Kardos Tamás válasza a légzőszervi betegség témában

        Ahhoz, hogy többet lehessen erről mondani, magát a filmet kellene látni, és csak a röntgen kép alapján nem lehet diagnózist kimondani, de a leírás alapján többek között egy úgynevezett sarcoidosis nevű betegség merül fel. A dohányzást abbahagyni pedig mindenképpen meg kellene fontolni, mert sok további problémát lehetne megelőzni ezáltal.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 26., 13:26; Megválaszolva: 2011. október 11., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tüdőszűrő vizsgálat után kérték hogy 1 hónap mulva menjek vissza kontrollra,nem momdtak semmi mást. A papiron az van feltüntetve hogy EF kiemelt , ez mit jelent? 1 hónap sok idő addig azon agyalok hogy rákos vagyok .... Válaszukat előre is...
        Tisztelt Doktorok! Pár napja úgy érzem, hogy megfulladok és ettől halálra vagyok rémülve. Határozottan a kulcscsontomnál, a kis gödörnél belül érzem, hogy mintha összeszűkülne, lenne ott valami és nagyon köhögtet is. Lassan egy éve...