• Mellhártyagyulladás? -fájdalom Sürgős!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr! (Úr/Nő) Január elején a körzeti orvos mellhártyagyulladást diagnosztizált, bal lapockacsúcs alatti fájdalom, láz és tartós hőemelkedés alapján. Mellkas rtg.rendben. Antibiotikumot kaptam, talán 10 (vagy 14? )napig kellett szedni:Légzési problémáim nem voltak, és köhögésre sem emlékszem.Lassan rendbe jöttem, de a lapockám alatti fájdalom lassan múlt el.Pontosabban hol elmúlt, hol visszajött, nem folyamatosan fájt, hanem időnként éreztem a fájdalmat rövid ideig, majd órákra megszünt. Aztán ismét tompa fájdalom, hol erősebben, hol gyengébben.Nem levegővételre, inkább -amennyire meg tudom határozni-mozgásra fájt. Azon a területen szinte a bőröm is fájt, ahogy hozzáértem. Majd kb.2-3 hétre teljesen elmúlt. Most két napja ismét előjött ez a furcsa fájdalom.Semmi más tünetem nincs. Műtétre készülök(láb) altatásban, a vérkép (ugyan a fájdalom megjelenése előtt 3 nappal készült) teljesen rendben. Őn szerint ez a fájdalom mit takarhat, aggódom így az altatásos műtét előtt Várom gyors válaszát. Köszönöm, Kat.

        Dr. Boros Miklós válasza a mellhártyagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! Ön is elírja, hogy mozgásra érzi a fájdalmat ez mozgásszervi okra utal. A legvalószínűbb, hogy a hátizomzat a fájdalom oka. Sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. A műtétnek akadálya nincs, de a sok fekvés előhozhatja a kellemetlen tünetet, ezért helyileg használjon gyulladáscsökkentő, izomlazító krémet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. szeptember 26., 01:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: