• Nem tudom mi lehet a bajom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! kb. 4 hete kezdődött bal oldalon tompa mellkasi fájdalommal ülés közben,ami mozgás során spontán elmúlt.(Előzmény:nagyon sokat ültem eddig számítógép előtt,szinte egész nap), elmentem az orvoshoz,mivel több alkalommal is előjött újra, az orvos tüszős mandulagyulladást talált,írt fel antibiotikumot, el is múlt tőle, viszont a mellkasi fájdalom továbbra is megmaradt,gyakoribbá vált és egész nap ha álló munkát végzek,a nap végére a hátam iszonyatosan megfájdul. Többször is néztek EKG-t nálam,de semmit nem találtak. Többször vettek vért is,ott is rendben volt a vas kivételével minden(az alacsonyabb volt a kelleténél,arra írtak fel gyógyszert).Emellett észrevettem,hogy az utóbbi időben nagyon fáradékony vagyok,elég gyakran elnehezültnek érzem a lábaimat. Sokat olvasgattam a neten és sokféle betegség lehetséges okát találtam,ezért azóta nagyon aggódom,hogy valami súlyos bajom van. Volt egy mellkasröntgenem is,amin nem találtak semmit. Lehetséges,hogy depressziós/pánikbeteg lettem?Több alkalommal előfordult már,hogy amikor pihenné szeretnék a pulzusom felmegy 100-ig,ha felkelek és mozgok utána visszamegy 70-80-ig. Ezért félek az esti elalvástól is. Viszont az egyik orvos a bal oldali tüdőfélben gyengébb légzést állapított meg és érdes légzést ennek is utánaolvastam és reggelente szokott lenni áttetsző,sűrűbb torokváladékom,de az már régebb óta megvan. Mi lehet az oka a mellkasi fájdalomnak illetve a hátfájásnak?Ezek mellé rossz közérzet is társul,

        Dr. Kardos Tamás válasza a mellkasi fájdalom témában

        Az ülés, állás közben jelentkező fájdalam oka legvalószínűbb a tartászavar miatti mozgásszervi eredetű fájdalom. A nyugalomban tapasztalható pulzusemelkedés, ami mozgásra elmúlik, valamint az elalvástól való félelem pszichés problémákat is felvet. A rossz közérzet miatt javasolt az eddigi vizsgálatok mellé belgyógyászati vizsgálat, hasi UH, bár az elmondottak alapján valószínűleg azokon sem lesz eltérés. Ezután javasolt mozgásszervi elváltozás kizárása. Ha a pszichés problémák is felmerülnek, akkor pedig pszichiátriai vizsgálat. Az eltérések hátterében az elmondottak alapján nem valószínű tüdőprobléma, azonban a gyengült légzés miatt légzésfunkciós vizsgálat is javasolt, bár nagy valószínűséggel ott sem lesz eltérés. Az elmondottak alapján legvalószínűbb a mozgásszervi eltérés, amelyet pszichés komponensek ronthatnak.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 30., 19:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés