• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már négy hete köhögök főleg reggel és este, alig tudok elaludni fullasztóan köhögök, és váladék is termelődik. A házi orvosom arcüreg gyulladásra gyanakodott elszedtem a leflokin nevű antibiotikumot,de a köhögés nem múlt el azóta sem. Nem tudom mi lehet a köhögésem hátterében, lehetséges valami allergia? Próbáltam már köptetőket, acct de semmi sem segített. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: Anita

        Dr. Kardos Tamás válasza a köhögés témában

        A köhögés hátterében sok minden állhat, leggyakrabban elhúzódó atipusos fertőzés, amely több hétig, hónapig is okozhat panaszokat, de valamilyen krónikus betegség (pl. allergiás eredet, asthma) első jele is lehet. A nem szűnő panaszok miatt mellkasrtg vizsgálat mindenképpen szükséges lenne, valamint javasolt lenne felkeresni egy tüdőgyógyászati ambulanciát további vizsgálatok (légzésfunkció, esetleg fül-orr-gégészeti vizsgálat) elvégzése céljából.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 19., 11:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 07:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés