• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! ( Doktor Nő!) Furcsa száraz köhögési rohamok jönnek rám, amely áltában úgy kezdődik, hogy valamelyik fülem mintha elkezdene viszketni, majd azon az oldalon a gégémben egy kaparó érzés következetik, amelyből kialakul egy köhögési roham. Ez legtöbb esetben csak ha valamit eszem, vagy iszom akkor szűnik meg elég nehezen. Jellegzetessége, hogy fekvéskor gyakrabban jön elő. De kiváltja a különböző magok , csoki fogyasztása, akár citromos víz ivása stb.. 1978-ban történt műtét során teljes bal oldali tüdőm kivették, amely egy 2 éves gyermek összezsugorodott nagyságú volt csak, mivel abban a korban későn felismert mellhártyagyúlladásom volt. Ezután a műtét után sokáig volt ilyen tünetem, főleg ha hideget ettem, vagy ittam. Azóta ezekről leszoktam. 2008-ban sajnos megint műtöttek, azután ez szintén kb 1 évig előjött 2010 júliásában szintén műtötttek és ez azóta sem múlt el. Elmentem fül-orr-gégész szakrendelésre, mert Én úgy érzem, mintha egy kicsit mindig gyulladt lenne a torkom. Ott a főorvos asszony azt mondta, hogy nincs semmi bajom, valószínűleg az altatástól érzékenyebb a nyálkahártya és ez okozza, illetve szerinte még okozhatja a vérnyomáscsökkentő. (Tarka 240 mg). Próbáljak meg Salvys vizzel öblögetni. Hát ez semmit nem használ. Az is igaz, hogy a jobb tüdőnél a tüdőgondozó tüdőtágulatot is megállapított. A kérdésem az, hogy ebbe bele kell nyugodnom,? Ha az éjszakáimat nem tenné tönkre, talán nem is írnék. Hogyan tudnék megszabadulni ettől a köhögéstől? Várom segítő válaszukat. Üdvözlettel:

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! Az ingerköhögésnek több oka is lehet az Ön esetében. A műtéteket követő hegesedésre nincs hatásunk. A gyógyszerváltás valóban indokolt, hiszen nem zárható ki, mint ok. Emellett vezessen étkezési naplót és jelölje be a panaszos időpontokat. Ezzel is segítheti az ok kiderítését.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 12., 14:39; Megválaszolva: 2011. július 15., 16:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés