• Árnyék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám 55éves,soha nem dohányzott,magas vérnyomásra szed gyógyszert.Volt tüdőszűrő vizsgálaton,utána berendelték röntgenre,az egy kerek árnyékképet mutatott,de a tüdeje tiszta,zörejt nem hallanak,de mennie kell ct-vizsgálatra. az árnyékkép miatt..2-3 hónapja nagyon csúnyán köhögött,megvolt fázva,nem ment orvoshoz!De jobban lett,most semmi panasza nincsen!Lehet,hogy ekkor tüdőgyulladása volt,és evégett van az árnyék?Most nagyon ideges,mert fél,hogy valami komolyabb dolog áll emögött!Mire utalhat a kerek árnyék???Köszönöm válaszát!!!Egy aggódó gyerek

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! Mind a röntgen, mind a CT képalkotó, azaz az elváltozás okáról és szövettanáról sem tud véleményt mondani. A CT vizsgálattal tüdőgyógyászati szakvizsgálat fog következni és amennyiben indokolt szövettani mintavétel. Lehet a korábbi gyulladás következménye is akár, de jó- és rosszindulatú daganat is. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket és minden nap mozogjon legalább fél órát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 29., 09:14; Megválaszolva: 2011. június 30., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés