• Tüdőembólia és ezzel összefüggő értékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Ez év febuárjában tüdőembólián estem át. Rendszeresen szedem a Marfarin tablettát, napi 4 mg-ot és szigorúan betartom a diétát. Kéthetente járok vérvételre, sajnos a múltkori és a mai értéken is 2 alá csökkent.Mi a teendő?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a tüdőembólia témában

        Kedves Kérdező ! Marfarin szedése mellett az INR-nek 2-3 között kell lennie. A Marfarin hatását az étrend kevéssé zavarja, de egyes gyógyszerek módsíthatják. Nem írta meg, mennyi a pontos INR érték. Ennek függvényében kell csökkenteni a Marfarin napi adagját.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 17., 12:25; Megválaszolva: 2011. június 21., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Ma megvolt a kontroll röntgen, (2 heti antibiotikum szedés után) de mégsem vagyok nyugodt. A lelet a következő.: "A rekesz jobb oldalt elöl, medialisan adherens. Egyéb eltérés nem észlelhető." Ez mit jelent? Ilyenkor mi a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete nehezen veszem a levegőt és a mellkasom is szorít néha. Az lenne a kérdésem,hogy mi okozhatja ezt? Köszönöm!