.

Jó napot az lenne a kérdésem, hogy a hátam különböző pontjain, de mindig más pontján érzek fájdalmat rövid ideig, de ezek egyre enyhülnek ma már alig éreztem, de néha érzem a mellkasomnál mind a két oldalt most voltam megfázva (torokfájás, orrdugulás) is és nem tudom, hogy emiatt e, de két napja köhög és emiatt égető viszkető érzést érzek a tüdőmbe és a nyelőcsövem alján. ezen kívül más tünetet nem érzek 2napja köhögök és kb 5 napja fáj a hátam, de bizonyos testtartásokban pl ha kihúzom vagy fekszem magam a fájdalom teljesen megszűnik. Voltam orvosnál ő meghallgatott azt mondta a tüdőmnek semmi baj bár még akkor nem köhögtem. 20 éves vagyok 6 éve dohányzom az lenne a kérdésem, hogy ez lehet e tüdőrák?

WEBBeteg Szakértő válasza Légzőszervi témában

Tisztelt Kérdező! A panasz oka a mozgásszegény életmód, helytelen testtartás és a dohányzás. Mindenképpen sajátítsa el a gerinctornát és végezze minden nap. Hagyja el a dohányzást. Mindkét életviteli változtatással sokat tesz a fájdalommentességért és a jobb egészségi állapotért.

Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2011. május 21., 15:06; Megválaszolva: 2011. május 24., 14:33

Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések

TBC
mit jelent? mk.o. a 6 segmentumokban szimmetrikusan elhelyezkedó 3-4 cm átmérőjü terűleten apró noduláris jellegű képletek láthatók inhomogén parenchymás...
Mit tudna ajánlani?
háromhete elkaptam valami virust voltam vele orvosná is márnemvagyok beteg viszont léguti betegségbenszenvedek szedek rá gyogysereket a nevük: berudoalspré,...
Spirometria eredmény jónak számít?
Tiszteletem DR. nő! Ön szerint ezek, mennyire jó eredmények? Prezentatív jellegel mentem a vizsgálatra, utána olvasva azokat találom, hogy copd is lehet…...
Azbeszt hullámpala
Tisztelt Hangonyi Csilla! Azbeszt hullámpalával kapcsolatban láttam Önnél egy kérdést. A mai napon en is hullámpalával dolgoztam és sajnos egy pillanatra...
Lelet vélemény
Kedves Doktornő! Az alábbi mellkas röntgennel kapcsolatban kérném véleményét. Előzményként azért jelzem, hogy 2022 januárjában tüdőgyulladásom volt,55%-os...