Visszatérhet-e a tüdőgyulladás?

Azt szeretném kérdezni, hogy ha volt egy hónappal ezelőtt atípusos tüdőgyulladásom, voltam tüdőgondozóba kaptam gyógyszert ezek hatására jobban lettem visszamentem dolgozni és újból kezdtem érezni a tüdőgyulladás tüneteit.CT-re csak májusba kaptam időpontot mit tehetek addig? a mellkas rtg.nem mutatta ki a teljes gyógyulást, viszont további gyógyszereket nem kaptam.Lehet hogy a nem teljes gyógyulás miatt visszaestem? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdőgyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Egy lezajlott tüdőgyulladásnak akár hónapokig is lehetnek röntgen jelei. Amennyiben nincs általános tünetet a kezelés nem indokolt. A CT vizsgálat egyértelműen mutatni fogja, ha probléma van a tüdő állományában. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket, alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2011. április 18., 22:39; Megválaszolva: 2011. április 20., 11:59
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Nem tudom mi lehet ez
Ventolin Evohaler, Tüdőgyulladás
Az ismerősöm Máltán tüdőgyulladást kapott. Korházban ellátták, ahol kapott oxigént is. A kérdés az, hogy Ventolin Evohaler szalbutamol...
Tűdőszűrés
Űdv tisztelt doktor uram /hölgyem! Kérdésem az lenne dolgozgattam kint és eléggé meg izzadtam leöltöztem rövid uljuba elkezdett fájni a hátam és...
Mi az eredmény?
Üdvözlöm! Nagymamámnak áprilisban A típusú tüdőgyulladása volt. A napokban kellett vissza mennie CT-re, viszont csütörtökön megy vissza csak a...
Lelet elemzés
Kedves doktornő! Megírom önnek a radiológia véleményt. Mellkas felvétel, AP/PA A jobb rekesz elmosódott konturú.Felette halvány transparentia...