• Szúró mellkas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / Doktor úr! Néhány hete szinte minden reggel szúró érzésre ébredek, amit a mellkasom jobb oldalán (a bordáknál, kb mellbimbó magasságában) érzek, és az erőssége levegő kifújásakor nő, de nem elviselhetetlen, inkább csak kellemetlen érzés. Fekvő helyzetben szoktam érezni, aztán amint felkelek, pár perc után általában elmúlik. Ha pl. napközben lefekszem kis időre, akkor nem jelentkezik a tünet. 30 éves vagy és pollenallergiám van (jelenleg is allergiaszezonban vagyok, de szakorvos által felírt gyógyszerrel kezelem). Emellett a munkahelyi stressz is jellemző az utóbbi időben - irodai munkát végzek. A kérdésem az lenne, hogy mitől lehet ez a szúró érzés, menjek-e el szakorvoshoz? Válaszát előre is köszönöm! Zsolt

        Dr. Pataky Nóra válasza a szúró mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A mellkasi szúró érzés hátterében számtalan ok állhat.Lehet Kardiológiai, Tüdőgyógyászati vagy pszichés háttere. Mindenképp kivizsgálást javaslok, először jelentkezzen háziorvosánál.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 13., 07:33; Megválaszolva: 2011. április 19., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: