Bordafájdalom

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A következő a problémám! Februárban megfáztam, erős, fullasztó köhögésem volt. Egyik percről a másikra, hirtelen a jobb oldalt szúró fájdalom jelentkezett köhögéskor. Természetesen voltam a háziorvosnál akitől kaptam gyógyszert. A betegség elmúlt, de a borda fájdalom megmaradt.. Mivel volt olyan időszak amikor elmúlt a fájdalom, ezért abbahagytam a Xilox nevű gyógyszert, amit erre a problémára kaptam. Bevallom meg vagyok rémülve nehogy valami komolyabbról legyen szó. Elég sokat masszírozom a mellemet, mert pici érzékenységet ott is érzek, igaz lehet hogy már azért is mert masszírozom. Mellesleg ott nem találok semmit. A bordáim nyomásra is érzékeny, és sokat alszok a jobb oldalamon. Olvastam itt az oldalon egy hasonló esetet és ott mellhártya izgalomról volt szó. Nálam is lehetséges? Mit tegyek hogy elmúljon? Kérem segítsen mert félek. Várom mihamarabbi válaszát és előre is köszönöm.

Dr. Pataky Nóra válasza mellhártya izgalom témában

Kedves Kérdező!

A bordatáji fájdalom inkább mozgásszervi eredetű.

Hogy mellhártya gyulladása van-e függ hogy van-e más panasza, valamint a fizikális vizsgálat döntő jelentőségű. Keresse fel háziorvosát további kivizsgálás céljából!

Kérdés: 2011. március 20., 16:03; Megválaszolva: 2011. március 23., 13:16
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas ct értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérem seegítségét az alábbi ct diagnózis értelmezésében. "Jobb oldalon paravertebralisan kötegezettség és bronchiectasia...
Érdeklődnék hogy mit jelent ez a...
Azt mondta az orvoshogy ez bal oldali hörgő gyulladás szeretném kérdezni hogy ez a lelet valóban ezt jelenti kérem fejtse ki bővebben előre...
Lehetségey, hogy tüdőrákom van?
Tisztelt Doktornő! Üdvözlöm! 34 éves férfi vagyok, ebből kB 15 évet dohányoztam. Január 1. óta nem dohányzom. A véroxigénszintem nyugalmi...
Nodulus ártalmatlan csomó
Tisztelt Doktornő Kérem segítsen értelmezni, kielemezni a Ct leletemet. Kontrasztanyagos mellkas Ct vizsgálaton voltam. Az Ideggyógyász javasolta...
Köhögés, köhögésre nyakon szúró...
Üdvözlöm! Október óta beteg vagyok. Lázzal erős torokfájással kezdődött és köhögéssel. Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig tart majd. Novemberbe...