TÜDŐGYUULLADÁS VAGY TBC?

TÜDŐGYULLADÁSOM VOLT NOV. 26-ÁN.TENYÉRNYI FOLTBÓL KICSI GÓCOS GÖBÖK VANNAK JELENLEG. MANTOUX PRÓBÁN 2CM-ES LETT A KÖRÖM.TÜDŐGYULL. MARADVÁNYA VAGY TBC-ÉS LEHETEK-E? MINDEN VIZSGÁLATI LELETET CSATOLOK. TISZTELETTEL.ZSUZSI

WEBBeteg Szakértő válasza légzőszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

A leleteket nem kaptam meg. Gyulladásos maradvány és valóban lehet TBC is. Ennyi alapján eldönteni nem lehet. Amennyiben a friss mellkas rtg-n is ábrázolódnak az apró gócok mellkasi CT szükséges. Ha ez eltérést igazol, a TBC elleni kezelés induljon el, hiszen nem lehet kizárni. Ez nem jelenti, hogy valóban TBC-s, de a pontos diagnózist gyakran csak a műtét biztosítja.

Kérdés: 2011. március 02., 14:59 ;Megválaszolva: 2011. március 06., 09:09
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
CT eredmény elemzés
Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Édesapám 70 éves. Nem rég voltunk tüdőszűrésen ahonnan elküldték CT vizsgálatra, mivel a doktornő nem volt...
mi ez a lelet érthető nyelven?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következőket írták a CT vizsgálat leletébe és meg szeretném kérdezni, hogy ez mennyire veszélyes és mitől...
sarcoidozis
Sarcoidozis nevű tüdőbetegségem van. Szteroidot kell szednem rá. Kezdetben nagy dózisban, most már lejjebb csökkentették. A CT-n semmilyen...
van e gyóyszer
üdv szeretném aszt megtudni hogy tüdö értágulatra van e valami gyógyszer vagy kezelés mert itt vagyok budapesten a korházba és aszt mondják hogy...
A panaszaim alapján mi lehet a bajom?...
Kögökög egy kicsit és náthás vagyok vmint, fáj a mellkasom a mellizomnál és a hátizmom. Arra gondoltam lehet h levannak tapadva az izmaim. Légzési...