TBC

Tisztelt doktor Nö/Úr! Sajnos nemrég kiderült hogy tbc s vagyok.2 hónapja szedek rá gyógyszert. de most úgy néz ki hogy megfázhattam., és nagyon félek mert azt mondták nem szabad. Milyen következménye lehet ennek? Talán rosszabbodik az állapotom? A családommra jelentek e veszélyt? Nem leszek e újra fertőző? És egyáltalán le tudom e gyözni ezt a betegséget? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza TBC témában

Tisztelt Kérdező!

Kezelje a felső légúti hurutot, inhaláljon, alkalmazzon köptető kúrát. A fertőzés veszély attól függ, hogy a köpetben vannak-e életképes TBC baktériumok. Szedje az anti-tuberculotikumokat, hiszen a TBC kezelése hosszú folyamat. Szedjen vitaminkészítményt és figyeljen oda az egészséges táplálkozásra, életmódra. Alkohol- és dohányzási tilalom. Járjon rendszeresen ellenőrzésre.

Kérdés: 2011. február 12., 12:51; Megválaszolva: 2011. február 15., 14:57
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2
Fokozott Interstitialis Rajzolat
Tisztelt Doktornő, Körülbelül 6 héttel ezelőtt gégefájdalmaim voltak, ami addig fokozódott, hogy a beszéd is nehezemre esett. A pandemias...
Napok óta fennálló mellkasi panasz
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a tegnapi nap folyamán intenzívebben,de a közelmúltban is tapasztaltam furcsa mellkas...