Hörghurut vagy egészen más?

Tisztelt Doktor Úr! Január elején elkaptam egy náthával, kis torokfájással, fájó nyeléssel járó légúti betegséget. 1-2napig kisebb lázam, inkább hőemelkedésem is volt esténként (38C alatt) , és az arcüregem fájt. Mindez azért is kellemetlenek számomra, mert orrsövényferdülésem van, az egyik orrlyukamon alig kapok alapból is levegőt, az orrcseppet meg sajnos nem szeretem. Vártam pár napot, a kezdeti panaszok megszűntek, lámpázás hatására kezdett felszakadozni az orrváladék is, viszont annyira erős éjszakai köhögés jelentkezett, hogy elmentem ügyeletre (vasárnap) , ahol pechemre a saját háziorvosom volt. Ő megállapította, hogy a garat szabad (persze, hogy az, hisz pár éve kiszedettem a garat mandulámat is, mert folyton arra ment rá a gyulladás) , most oda nem tud, így gondolom azt, hogy arcüregi dolgokat okoz. Nehezen írt fel bármit is az orvos, de mondtam, hogy alig bírok aludni, megfulladok, így kaptam egy levélnyi gyógyszert (nem emlékszem a nevére, sose szedtem előtte, piros-fehér doboz, és azt hiszem Q-val kezdődött a neve) ... Meggyógyultam, de érdekes módon még kb 3hétig néha-néha napközbe el-el köhhintettem magam. Most, 6.napja majdnem ugyanez, 1nap láz, torokfájás (ami gyanítom a szájon át lélegezés eredménye, mert máshol nem kapok levegőt) , náthaszerű tünet, utána 2napig alig tudtam felkelni, mert reggel ébredéskor már megmozdulásra nyilalt a fejembe a fájdalom (előszor tarkón, majd baloldalt, végül egész nap mindenhol, és nem enyhült) , ráadásként a bal fülem, ált. éjszaka zúgott, és most a homlokom fájt. Tegnapra mérséklődött, lámpázásra ma már jön a váladék, de nagy sajnálatomra éjszaka megint előjött a fulladásos rohamszerű köhögés... Mit tegyek, és mi okozhatja ezt? Az orvosomba a bizodalmam csökkenőben, de nem szeretnék megint 3hétig köhögni, főleg hogy most kezdenék egy munkahelyen... Kérem segítsen! Előre is megköszönöm és elnézését a hosszú levélért!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza légzőszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

A krónikus dolog miatt egy fül-orr-gégszeti szakvizsgálat indokolt. Ki kell deríteni az okot és a gócot is megtalálni. A lámpázás mellett szedjen köptetőt is. Amenniyben króniusk arcüreg-gyulladása van a kezelés elhúzódóbb.

Kérdés: 2011. február 12., 11:30; Megválaszolva: 2011. február 15., 05:59
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2
Fokozott Interstitialis Rajzolat
Tisztelt Doktornő, Körülbelül 6 héttel ezelőtt gégefájdalmaim voltak, ami addig fokozódott, hogy a beszéd is nehezemre esett. A pandemias...
Napok óta fennálló mellkasi panasz
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a tegnapi nap folyamán intenzívebben,de a közelmúltban is tapasztaltam furcsa mellkas...