Bronchoscopia

Férjem kb. 32 éve dohányzik, és édesanyjánál kiderült, hogy áttétes tüdőrákja van (ő is dohányzott, illetve anyai nagyapjának gégerákja volt) . Mellkas rtg, majd CT-vizsgálat volt, + hasi UH. A vizsgálat eredménye a következő: A subpleuralis területeken az intersticium megvastagodása miatt a secunder lobulusok határai jobban ábrázolódnak, egyéb eltérés a tüdőparenchymában nem látható. Az aorta-pulmonalis ablakban néhány 10-15 mm nagyságú lgl. Hasi UH: epehólyag kőmentes. Epeúttágulat nincs. Máj, lép normál nagyságú, szabályos szerkezetű. Pankreas, hasi aorta, vesék eltérést nem mutatnak. Hólyag ép. Prostata nem nagyobb. Jav: pulm. co. + évente mellkas rtg. Pulmonológián már a tüdőgyógyász kiegészítette a véleményt: "Jobb főhörgő hátsó falán kiboltosulás. Intrabronchiális térfoglalás gyanúja miatt bronchoscopia elvégzése szükséges. Most már valószínűsíthető, hogy a férjem is rákos? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza bronchoscopia témában

Tisztelt Kérdező!

Első lépés a dohányzás teljes elhagyása. A leírt vélemény szakszerű a bronchoscopia indokolt. A dagant gyanút a szövettan erősíti meg, enélkül nem lehet rákos megbetegedésről beszélni.

Kérdés: 2011. január 06., 16:10; Megválaszolva: 2011. január 10., 09:26
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Kell aggódnom?
Üdvözlöm Doktornő! Ma jött meg a tüdő ct eredményem és szeretném tudni mi a bajom,kell e aggódjak a leírtakkal kapcsolatban? Válaszát előre is...
Mellkhas szúrás terhesen
Tisztelt Doktornő! 15 hetes kismama vagyok.Szúró,égő érzést tapasztalok már 5 hete a mellkhasomban.Leginkább a nyelőcső,szegycsont irányában,de...
Légzésfunkció
Kedves Dr bő! Légzésfunkciom eredménye a következő! FEV1 79%.Fev1Vc 89%.Segítene nekem ezt értelmezni? Ez nagyin rossz erednény? 42 éves...
Köhögés, szédülés
Jó estét! December 16. - án szültem császármetszéssel, márt ott a kórházban elkezdődött egy köhögés, de mára nagyon erőssé vált, rengeteg...
Folyékony szappan belélegzése