• Szakorvosi véleménykérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyukámat június elején tüdőgyulladással kezelték, kapott rá Tavanic 500at, de nem gyógyult meg. Elküldték tüdőgyógyászatra, ott kapott Supraxot és Medrolt. Ettől igazából jobban lett, elmúlt a köhögése és a hőemelkedés is, de a röntgen nem volt negatív, ezért elküldték mellkas CT-re. A CT véleménye szerint a bal lebeny S6-ban infiltratív jellegű eltérés üregképződéssel, hilusi nycs-val. A mediastinumban lymphadenopathia. A kérdésem az lenne, hogy ez mit jelent? És mi a teendő vele? Egyébként van neki krónikus gyomorhurutja és refluxa nyelőcsőfekéllyel. Sosem dohányzott. Köszönettel.

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkas CT témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt eltérés lehet a gyulladás maradványa, de akár tüdődaganat is. Ezt egy képalkotó vizsgálat, mint a CT nem tudja eldönteni. Hörgőtükrözés és szövettani mintavétel szükséges. Ez dönti el a további kezelést. Kezdődjön el a tüdőgyógyászati kivizsgálás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 02., 12:58; Megválaszolva: 2010. július 08., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés