• bordaközi ideggyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Feleségemnek 3 hete meghűléses tünetei voltak (folyt az orra, köhögött, hőemelkedése volt), elment az orvoshoz, de meg sem hallgatta a tüdejét, hanem azonnal lezárta, hogy azt kell először kivizsgálni, hogy miért magas a pulzusa (vérszegény is...), elküldte vérvételre. Labor eredmény normális volt. Rá egy hétre nagyon erősen el kezdett köhögni, félórás köhögőrohamai voltak, nagyon nagy fájdalommal. Elment egy másik orvoshoz kapott fromili unot, ez a köhögését lekezelte (már csak minimálisan köhög), de innentől kezdve mindkét oldalát fájlalja a melle alatt. A bordáinál két oldal nyomásra, érintésre heves fájdalommal reagáló pici duzzanat keletkezett. Alapból is nagyon fáj neki, de időnként mintha begörcsölne. Azóta voltunk mellkasröntgenen, de negatív lett. Az orvosunk nem mond rá semmit. Szedi a cataflamot (próbálta a flector radidot is), de a fájdalmon nem enyhít. A voltaren gél még úgy ahogy tudja csillapítani, a melegtől enyhül. Ez a fájdalom mozgásra erősödik, belenyilal a hátába is oldalról. Keresgettünk a neten, de nem tudjuk, hogy ez lehet-e ideggyulladás vagy valami hasonló. Mit ajánl? Mivel lehetne enyhíteni a fájdalmat? Krém / gyógyszer...? Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Uram!

        A légúti fertőzésnek lehet későbbi szövődménye, amit leír, ezért azt tanácsolnám, egy tüdőgyógyászhoz forduljon először. VAlóban lehet bordaközti ideg izgalom is, amit érez, de először tüdőgyógyásznak kell véleményezni panaszát. Gyógyszert semmiképp nem tudok ezért javasolni, amíg nem tisztázódik, mi okozza a panaszt. A gyors szívverés okát is fel kellene deríteni, mert számos oka lehet. Ha egyéb kérdése van, szívesen segítek.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 16:37:59; Megválaszolva: 2010. március 11., 16:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: