• Megmaradt köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kisfiam tavaly novemberben kezdte az óvodát, azóta kb.3 hetet járt, a többit beteg volt.Általában nátha, köhögés.Egyszer savós középfülgyulladás. Most 3 hete van itthon, orrfolyással, hurutos köhögéssel.1-1 hétig antibiotikumot, köptetőt és hörgőtágítót kapott, mert alváskor a kilégzése megnyúlt.Éjszaka nem sokat köhögött, az sem száraz volt. Az utolsó héten már csak homeopátiás golyókat kapott.Orrfolyás megszűnt, éjjeli köhögés elmúlt.Éjszaka mikor mélyen alszik még hallom azt a hörgés szerü hangot kilégzéskor, napközben pedig még 5-ször 6-szor köhécsel.Pénteken doktornőnk azt mondta érdes még a légzése.Tudni szeretném, hogy miért maradhatott meg ez a köhécselés, talán asztma, vagy valami fül-orr-gégészeti probléma lehet? Pulmonológushoz vagy fülészetre vigyem? Vagy várjak még javulásra? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a légúti fertőzés témában

        Tisztelt anyuka!

        A gyermekek az óvoda megkezdése után, vagyis amikor gyermekközösségbe kerülnek egyik betegségből a másikba esnek. Ilyenkor érdemes -ha megoldható- kivárni, amíg teljesen meggyógyulnak, pihennek otthon, hogy ne a legyengült szervezettel kerüljenek be ismét a közösségbe. A kisfiánál nagyobb orrmandula is fenntarthat egy hurutra való hajlamot, ha meggyógyul érdemes fülésznek megmutatni. A hörghurut járhat ilyen köhécseléssel, de ha nem múlik, gyermekpulmonológushoz érdemes elvinni, mert lehet, hogy van egy aszthmára való hajlama is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 22:30:18; Megválaszolva: 2010. március 01., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: