• vírusok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 3 hete kezdödőtt, hogy reggel felkeltem és a torokfájáson kívűl nem volt semmi bajom. Orovos javaslatára aminek örültem, csak egy vény nélkülis kapható bioparoxot használtam, amit 5-6 nap után még megtoldottam egy nasopax orrspray- vel is. Egy hét után már viszonylag jól éreztem magam, edzésre is mentem, de szerintem egy hajszálér elpattanhatott, mert reggel véres köpetem volt, majd még rá másnap egy kevés megint. Ezután egy gégész megállapította, hogy nem látja, a vérzés eredetét. Ezért elmentem pulmonológiára. Ekkor már megint fájt torkom. A mellkas röntgen nem mutatott az évekkel előtt készített felvételekhez képest változást.Semmilyen tüdőgyulladásra mutató képet nem láttak. Heveny bronshitis diagnozist állítottak fel. Erre Duracef antibiotikumot kaptam és Siruprament köptetőt. Amivel sajnos le kellett állnom a kúra végen, mert penész jelent meg a nyelvemen, és ismét éreztem a torkom. Egyszer kétszer volt 37.2 hóemelkedésem, és a kettő reggeli véres köpetem sem ismétlődőtt. Majd mikor leálltam a gyógyszerrel csak a vitaminokat kezdtem mégjobban visszapotólni. És most pár napja amikor már majdnem a harmadik hét kezdődőtt el az egyik reggeli köhögésemkor belenyilalt a hátamba valami, ami 3 napja most is tompán vissza jön, mint érzés a nap folyamán. Volt egy kevés fura zöldes színű váladék is a köpetemben. Viszonylag jól érzem magam, csak reggelente néha köhögök, de szinte inproduktív most is a köhögés. A hátam viszont érzékeny. Mi lehet ez? Egy orvossal meghallgattattam a hátam és mellkasom, ami most is tisztának tünt. Remélem, hogy ez a hátam baloldalán tapasztalható érzés elmarad rövid időn belül. És mit javasolna mivel kuráljam még magam, hogy ne köhögjek. Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A krónikus, elhúzódó száraz köhögés lehet egy masszív vírusfertőzés következménye, főleg ezekben a téli hónapokban. A véres köpet nem jó jel, ha ismétlődik, mindenképpen tüdőgyógyász felügyelete alá tartozik, főként, ha a fül-orr-gégész kizárta az okát. HA rossz a közérzete, és tünetei elhúzódóak, ráadásul gennyes köpete is van, felmerül a bakteriális felülfertőződés lehetősége, és emiatt lehet, hogy antibiotikum kezelést igényel. Javaslom, mindenképpen keressen fel belgyógyászt, vagy túdőgyógyászt az elhúzódó tünetek, panaszok miatt.


        Kérdés: 2010-03-13 13:06:41; Megválaszolva: 2010. március 13., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: