• Pneumothorax

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Web Dr! Egy hete volt spontán totál ptx-em jobb oldali.Becsöveztek, 4 napig szíváson voltam, majd a mrtg jó lett.Utána szívásról levettek, majd másnap csőkivétel, de a cső helyét az orvos rosszul csomózta össze és nyitva maradt kb 10 percig, utána varrta össze egy öltéssel. Majd a mrtg 3 ujjnyi ptx-et mutatott ki.Ennek ellenére hazaengedtek.Kérdésem, hogy az ismételt ptx lehet-e azért mert nyitva maradt a cső helye? Felszívódhat-E? Hová forduljak tovább? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a légmell témában

        Tisztelt Kérdező!

        A problémát nem a kívülről bekerült levegő jelenti, hanem az a tüdőterület ahonnan bekerült a mellüregbe a levegő. A spontán légmell az esetek 25 %-ban kiújul és ekkor műtéti úton kell ellátni, azt a tüdőterületet, ahonnan a levegő bekerült. Végezze a légzőtornát és pihenjen. Az ellenőrzésre vissza kell menni, ekkor mellkas röntgen is fog készülni. Ezt elvégeztetheti a területileg illetékes tüdőgondozóban is. Amennyiben a tüdőterületen az áteresztő rész meggyógyult ez a levegő felszívódhat.


        Kérdés: 2010-02-16 21:45:30; Megválaszolva: 2010. február 16., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: