• Légszomj!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Brugós Doktor Úr!

        Kb 2  hete észrevettem, hogy bizonyos helyzetekben nehezebben veszek levegőt. Múlt héten kocsiban ültem és annyira roszul lettem, hogy majdnem elájultam. Ez zárt, meleg térben többször is megismétlődött. Azonnal orvoshoz mentem, aki röntgenre küldött, és ez alapján mellhártya gyulladást állapított meg. Supraxot kaptam. Az ájulások elmaradtak,  de főleg ülve, evés és beszéd közben még most is nehezebben veszem a levegőt. Kicsit fáj a hátam, olyan mintha elaludtam volna. A szabadban semmi gondom nincs.Ön szerint is ez lehet a gond, vagy más is állhat a háttérben? Más panasz pl. köhögés nincs.

        Válaszát várva Tisztelettel: K. Edit

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellhártyagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A légzéssel összefüggő fájdalom leggyakoribb oka a mellhártyagyulladás. Az antibiotikus kezelés mellett szedjen non-steroid fájdalomcsillapítót és gyulladás csökkentőt (pl. ibuprofen). Amennyiben emellett sem szűnik meg a panasz egy ellenőrző vizsgálatra vissza kell fáradni.


        Kérdés: 2009-12-19 21:17:05; Megválaszolva: 2009. december 19., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos