Tüdőbetegség-bizonytalanság

Tisztelt Doktor Úr! Remélem levelemmel nem zavarom és lesz ideje válaszolni rá. A probléma tulajdonképpen nem is engem érint, hanem a párom. Ő egy 30 éves férfi. Kb három éve jelentkezett először, a párom orrfolyása, orrdugulása. Egyre rosszabbodott az állapota, ezért elment megmutatni az orrát egy fül-orr gégésznek. Ott megállapították, hg orrsövény ferdülése van és a műtétet javasolták neki. Közben allergia vizsgálatot is készítettek neki de szerencsére negatív lett. Végül tavaly rászánta magát a műtétre mert már alig kapott levegőt, szinte állandóan eldugult az orra, és a ami a legrosszabb, elkezdett köhögni. A váladék, vagy valamilyen sűrű nyálkaszerű dolog lefolyt az orrából a garatjába és köhögésre ingerelte. Tavaly nyáron megcsinálták a műtétet, de a helyzet nem javult, csak rosszabbodott. Mivel mostmár a köhögés a fő tünet kért beutalót tüdőgyógyászatra. Ott megállapították, hg asztmás és egy hónapig szette rá a gyógyszereket amik semmit nem hatottak. Amikor kontrollra ment egy helyettesítő orvos rendelt aki szerint nem asztma, és berendelte a gyulai tüdőklinikára. Ott 2 hétig tartották benn megfigyelésen, mivel a tüdején találtak valamilyen beszűrődést. Gyanították, hg tbc, de a gyorstesztek negatívak lettek. Ezután ct vizsgálatot csináltak neki, ebből kiderült, hg a nyirokcsomói megnagyobbodtak és a nyelőcsöve megvastagodott. Most gastroenterológushoz küldték. A ct felvételét orvosi team elé vitték és most konzultálnak a továbbiakról. Közben hónapok telnek el, szinte minden este hőemelkedése van, köhögőrohamai vannak, nagyon súlyosak, volt már hg hányás követett egy egy köhögést.Köhögés közben pedig nagyon sűrű tapadós átlátszó váladékot köhög fel. A tüdőkapacitása nagyon rossz, hamar kifullad, elfárad. Ha tud tanácsolni valamit, hg hová forduljunk hová menjünk kérem írja meg, itt vidéken sajnos semmit nem történik. Copd-re való gyógyszert is felírtak neki, de a betegségről semmit nem mondtak azt sem, hg erre gyanakodtak. Gyermekkorában kétszer volt súlyos tüdőgyulladása is. Válaszát előre is köszönöm, Üdv, E. Gabi

WEBBeteg Szakértő válasza légzőszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt történt valóban nem egyértelmű. Jelenleg a mellkas CT lelet birtokában a nyelőcső tükrözés mindenképpen szükséges. Véleményem szerint tüdőgyógyásznak, fül-orr-gégésznek és gastroenterológusnak közösen kell a leleteket átnézni és a tünetek tükrében további vizsgálatokat és terápiás javaslatokat tenni. Mindneképpen olyan kórházban kell a kezelést végezni, ahol mindhárom osztályon magas szinten végzik és nem típusos esetek ellátására is felkészültek. Ezidáig a valós ok nem derült ki.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. október 22., 15:29 ;Megválaszolva: 2009. október 22., 15:29
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
CT eredmény elemzés
Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Édesapám 70 éves. Nem rég voltunk tüdőszűrésen ahonnan elküldték CT vizsgálatra, mivel a doktornő nem volt...
mi ez a lelet érthető nyelven?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következőket írták a CT vizsgálat leletébe és meg szeretném kérdezni, hogy ez mennyire veszélyes és mitől...
sarcoidozis
Sarcoidozis nevű tüdőbetegségem van. Szteroidot kell szednem rá. Kezdetben nagy dózisban, most már lejjebb csökkentették. A CT-n semmilyen...
van e gyóyszer
üdv szeretném aszt megtudni hogy tüdö értágulatra van e valami gyógyszer vagy kezelés mert itt vagyok budapesten a korházba és aszt mondják hogy...
A panaszaim alapján mi lehet a bajom?...
Kögökög egy kicsit és náthás vagyok vmint, fáj a mellkasom a mellizomnál és a hátizmom. Arra gondoltam lehet h levannak tapadva az izmaim. Légzési...