Kialakulhat daganat?

Kedves Doktornő!

Mellkas rtg.-n voltam és az lábbi leletet kaptam. A bal rekeszi pleurán callusos kihuzottság látható. Mit jelent ez, és kialakulhat belőle daganat?

Eőzmény 2 éve mellrákkal műtöttek, és nagyon félek a kiújulástól, vagy áttétek kialakulásától.

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pleura callus témában

Kedves Kérdező!

 

A pleura callus a mellhártya megvastagodása és általában gyulladás következménye, de nincs összefüggésben és nem jelent semmilyen daganatos megbetegedés következményét vagy kiújulását. Sokszor tünetmentesen lezajlott mellhártyagyulladások röntgenen látható maradványtünete. Ennyi. Nagyon sok embernél van hasonló és semmi panasza nincs, mint ahogy Önnek sincs különben. Csak ha kiterjedt és gátolja a rekesz mozgását akkor jelenthet problémát.

 

Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 14., 23:33; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:33
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 