Baktérium fertőzés

1, 5 éve dolgozom egy cipő boltban, ahol légkezelőgép van.Tudtunkkal nem fertőtlenítették ki, amit jeleztünk a cégnek, de sajnos süket fülekre találtunk.Kb.1 éve folyamatosan megbetegszem.Influenzaszerű tüneteim vannak általában. Most legutóbb semmim sem fájt, de napokig 39 fokos lázzal szenvedtem. A vérvételből kiderült, hogy baktérium fertőzés.5 alatti lett volna a normál érték, nekem 65, 1 volt.Hogy deríthetném ki, hogy a légkezelő által lettem megfertőzve? Az utóbbi 1 évig alig látott orvos, most viszont rendszeresen jelentkezem nála.Köszönöm a válaszukat!

WEBBeteg szakértő válasza légkondicionáló témában

Tisztelt Kérdező!

A légkezelő, ha van benne pangó víz, akkor Legionella fertőzést okozhat. Ezt, igaza van, tényleg lehet fertőtleníteni. meg kell vizsgáltatni, hogy a hűtőfolyadékban nincs-e Legionella ssp. Ha tüdőgyulladása lesz, vagy lázas akkor meg lehet nézetni a vizeletben a Legionella spp. antigént. Ha ez jelen van, akkor a diagnózis igazolt.

 Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 18., 16:11 ;Megválaszolva: 2009. június 18., 16:11
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...