Csecsemő nátha

5-hetes kisfiam két hete náthás amit valószínűleg tőlem kapott mert én az vagyok.Éjszakánként eldugul az orra és fortyog a hangja is rekketT olyankor, többször szoktam neki tengersós orrspray után kiszívni. A torka és a a füle rendben van. Az orvos cebiont és kalciumot javasolt. Nem értem mért nem javul. Lázas ugyan nem volt, de volt amikor jól kiizzadt éjszaka. Azt mondja az orvos, hogy a baba még nem tud a száján lélegezni, de akkor nem lehet baja a folytonos orrdugulástól? Egy aggódó anyuka.

WEBBeteg szakértő válasza csecsemő nátha témában

Kedves Anyuka!

Valóban nem tudnak még az ilyen picik a szájukon lélegezni, ezért nagyon jó,   ha a tengervizes orrspray-vel tisztítja az orrát, majd pedig ki is kell szívni. Mivel a reflexeik is renyhébbek, nem mindig köhögik fel a váladékot. Főként szopás előtt, és lefekvés előtt kell kitisztítani az orrát. Ha a baba jól van, gyarapszik, eszik, láztalan, a háziorvos nem talált gyulladásra utaló jelet nem kell aggódni, szépen lassan el fog múlni a nátha.

 Üdvözlettel: Dr. Földes Krisztina, gyermekgyógyász-pulmonológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 19., 13:25 ;Megválaszolva: 2009. június 19., 13:25
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...