Szén-monoxid

2009.jun 7-én a Városligetbe az egézségnapon csináltak egy un, szénmonoxid vizsgálatot /kilégzést/ és ez 9-es szintü lett. Nem dohányoztam soha, a környezetemben nincs is dohányos, Bp. Kertvárosi részében /XVII.ker.lakom-igaz panelba/. Mivel nyugdijas vagyok nem is járok be mindennap a városba. Tavaly májusban infarktusom volt és idén februárbn instabil anginám. Kérdésem van-e valami teendöm. A szivmüködésbe okozhat-e gondot? Szükséges-e tüdőgyógyászhoz fordulni vagy kardiologushoz? Egyébként nincs semmi panaszom.

WEBBeteg Szakértő válasza szén monoxid témában

Tisztelt Kérdező! A szénmonoxid egy dohányosoknál használt teszt, ami, ha emelkedett, akkor dohányzás és passzív dohányzás mellékhatására utal. Más alkalommal nem vizsgálták a jelenlétét, igy nem ismert, hogy más betegségben is emelkedett lenne. Szerintem, ha Önnek nincs semmi panasza, csak ennek a labortesztnek az alapján ne csináljon semmit és ne tegyen mást, mint az eddig alkalmazott kontroll vizsgálatokat kardiológián, amit az instabil angina miatt tenne máskülönben.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. október 05.

Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések

Mellkasfájdalom, quantiferon pozitív...
Tisztelt doktornő! 2019-Ben igazolt, nem fertőző tbc-s beteg voltam. Pár hónapnyi gyógyszeres kezelést követően gyógyultnak nyilvanítottak, közben. 1.típusu...
Fokozottabb tüdőrajzolat
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak reumatológia vizsgálat során mellkas ct készítését írták elő. A lelet az alábbi: Ismert situs inversus. Éles kontúrú rekesz....
Cserép összetörése során keletkező...
Tisztelt Doktornő! 4 évvel ezelőtt a szüleimnek kellett segítenem kb. 2-3 garázsnyi melléképületről tetőcsere miatt levett cserepet kellett neki vágni a...
Elhúzódó köhögés
Kedves Dr-nő. Panaszommal jelentkeztem Pulmanológiára: Körülbelül múlt hónap 10 én csúnyán megvoltam fázva, torokfájással kezdődött majd nagyon erős...
Aspirált étel
Tiszteld Doktornő! Én tegnap egy kis darált hús darabot aspiráltam, és erőteljes köhögés ingerem volt, ami hamar abbamaradt, utána már csak erőltettem a...
Tüdő probléma
Kedves Dr. Nő. Érdeklődni szeretnék, hogy mellkas röntgen után a papíron a következő szerepel: A jobb tüdőben a VIII. borda dorsalis ívének magasságában 6mm...