• Az eredmények alapján lehetséges a COPD betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

         

        Érdeklődnék, hogy ha allergia vizsgálat kapcsán volt kilégzés viszgálat, hogy nem vagyok e asztmás, abból ha tüdő betegségem, esetleg COPD-m lenne feltűnt volna e az eredmények alapján?

         

        FVC:3, 66 107%

        FEV: 3, 10 104%

        PEF: 6, 17 91%

        TIFF: 85%

         

        köszönöm

        v.

        WEBBeteg szakértő válasza a kilégzés vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!


        A légzésfunckiós vizsgálata nyugalomban élettani. Az asztma igazolása miatt provokációs próbát kéne végezni adenozinnal vagy methaacolinnal. Ennek eredményeként a FEV1 20%-os csökkenést kéne mutasson. A COPD a jelenlegi vizsgálatok alapján kizárható.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 23:27:30; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: