• Mellkasfájdalom + Légszomj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Kb. 3 hete kezdődött, hogy egy reggel erős mellkasfájdalomra és légszomjra keltem a légszomj idővel elmúlik majd visszatér de a fájdalom 24órán át jelen van. Mivel fél éve átéltem egy spontán ptx (légmell)-es megbetegedést így azonnal orvoshoz fordultam. Szív vizsgálaton és több röntgenen vettem részt azonban ezek nem utaltak szervi elváltozásra vagy a légmell visszajövetelére. Orvosom egy (Meloxicam Sandoz) nevezetű gyulladásgátló szedését írta elő azonban ez másfél hét használat után sem csillapította egyik tünetemet sem. Most a fent említett gyógyszer mellett egy (Quamatel) nevezetű filmtabletta szedését írta elő a gyomorsav nyelőcsőben okozandó kimarrását orvosolandó. A két tablettát becsülettel szedtem, de lassan ismét másfél hét telik el és nincs változás. Ha abban segítségemre tudna lenni, vagy esetlegesen más felvetéssel tudna előállni, mint a fent említettek hogy milyen betegségek vagy fertőzés válthatják ki nálam ezen tüneteket és ezeknek milyen megoldása van nagy segítségemre lenne. Elvégre"-Több szem többet lát-".

         

        Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        Egy légzésfunkciós vizsgálatot javasolnék elsősorban, hogy kizárjuk egy COPD vagy asztma lehetőségét, ami a mellkasi feszülés miatt okozhat fájdalmat és ezt hörgőtágító kezelés tudná oldani. A másik lehetőség, hogy egy röntgen vagy CT felvétel készüljön a gerincéről, a thoracalis részről, hogy nem onnan "fúj a szél". Ezt a Meloxicamnak csökkenteni kellett volna, ha ez lenne oka fájdalmának. Harmadik javaslatom, hogy egy terheléses EKG-t kéne még elvégezni, hogy nincs valami koszorúsér betegség, amit a nyugalmi EKG nem jelez esetleg.

        A gyomorsav reflux a nyelőcsőbe is jó ötlet, de ezt tovább kéne vizsgálni, gyomortükrözés, Helicobacter pylori meghatározás és, ha van reflux akkor Controloc, Lansone lenne ami hatékonyabban csökkentené a savtermelést. Ezeket végig kéne " zongorázni", hogy valamit találjanak és ne a kezeléssel próbáljuk kizárni, hogy valami van vagy nincs. Mellkasfalán volt-e hólyagszerű kiütés ( herpes zoster amit a varicella vírus fertőzés okoz)? Ez sokáig erős fájdalmat képes okozni. Ennek viszont nyoma marad a bőrön, könnyen ki lehet zárni vagy igazolni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 20:03:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: