Autoimmun betegség?

23 éves fiúyok. Meg decemberben volt egy mellhartya gyulladasom amit akkor nem vettek eszre es nem kezeltek.Ezt követően 3x volt torokgyulladásom 1 hetes intervallumokkal.Decembern volt egy 2 hetes idöszak amikor folyamatosan höemelkedesem volt majd ezt követöen elkezdett mindenem fajni az izületeim 2 napig es ezt követöen a csontjaim sajogni kezdtek, föleg a sipcsontom könyököm csuklom es ugy igazabol a csontjaim vege. Az izületi fajdalmak elmultak de föleg a sipcsontjaimon megmaradt a sajgas. Csinaltak egy vervetelt amin minden rendben volt. Marcius elejen sikerült eljutnom egy olyan tüdögyogyaszhoz aki vegre hajlando volt atvilagitast csinalni es elkezdtük kezelni a mellhartyamat.Ismet elkezdtek fajni az izületeim egy 2 napig majd a csontjaim föleg most a kulcscsontom illetve a vallam csontvege. Beszedtem az antibiotikumot illetve a szteroidot amit kaptam. A mellhártyám szépen gyógyul azonban az izületi és csont fájdalom még előjön. Vetek vért mycoplasma és chlamydia szerológiára aminek az eredménye még nem jött meg. Érdeklődnék hogy ezek a tünetek utalhatnak e autoimmun betegségre? vay csak egy vírusfertőzés elhúzódó hatása ez? esetleg a hosszú idig nem kezelt mellhártya gyuladás szövődvénye? SEgítséget előre is köszönöm: András

WEBBeteg Szakértő válasza ízületi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Fiatal férfiaknál gyakran előfordulhat mellhártyagyulladás, melyet az okától függően kísérhet izületi és/vagy csontfájdalom. Ha antibiotikumra és szteroidra szépen javulnak panaszai, meg kéne nézetni egy ASO-t (antistreptolysin O) és természetesen SLE (szisztémás lupus erithematodes) , és RA-ra (reumathoid arthritis) is. Igaza van, panaszainak hátterében lehet autoimmun betegség is, de lehet, csak egy banális Streptococcus, Mycoplasma, vagy Chlamydia fertőzés is.

Meg lehet nézetni ezeket a laborokat és tisztázódnak az okok, vagy az ok.

Üdvözlettel: Dr. Brugós László

Kérdés: 2009. április 05., 21:33 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:56
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
További izülettel kapcsolatos
elküldtek vérvételre crp kicsit magasvolt utána elküldtek tüdörögenre és ott találtak 1babakéz foltot lehet hogy tüdögyulladásom van.ebböl...
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...