• Mire várhatok javulást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Február 7-én leestem egy székről, 8-tól vannak mellkasi és háti fájdalmaim. korházban voltam, egy hétig. középsúlyos asztmám van és gyógyszer allergiám. korházban azt mondták idült obstruktiv tüdöbetegség és asztma a diagnozis. A kérdésem meddig tarthatnak ezek a mellkasi fájdalmak? Nagyon kellemetlen, mert olyankor azt érzem mintha nem kapnék levegöt rendessen. Illetve a hátamat néha mintha a görcs kapná össze. Ha hanyatt vagy jobb oldalamon fekszem akkor fáj a hátam a legjobban. Ha megyek nagyon gyorsan elfáradok, a lépcsözésröl nem is beszélve. 4-ik emeletre mire felérek 8-szo megállok még sem tudok megszollalni 10 percig. van valamilyen megoldás? gyógyszerallergiám: algopyrin, mydeton, voltaren, apranax, ibuprofen, demalgonil, salicilat, indomethacin, novocain, aspirin, paracetomol, novocain. A korházban inj:euphylong, caps. minor, sol. berodualt kaptam. Állandó gyógyszereim: spray symbicort, ventolin. Ön azt irta, hogy a gyógyulás 14-21 nap, de sajnos nekem ez február 8.tol tart. lehet, hogy türelmetlen vagyok, de jo lenne ha már elmulnának a fájdalmaim vagy legalább csökkennének. melkas rtg és légzésfunkcio vizsgálaton kivül más vizsgálatom nem volt. szeretnék minnél elöbb menni már dolgozni, de jha ennyire fáradok és fuladok akkor nem tudok menni. hová fordulhatnék segitségért, mert szeretnék már jobban lenni? vagy Ön tud segiteni? ha kell bárhová elmegyek vizsgálatra csak már jobban legyek. andi

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        Az asztmát jól beállított gyógyszerezéssel rendbe lehet tenni, ha nincs valamilyen tényező ami a panaszait nem engedi enyhülni. Ilyen lehet a krónikus arcüreggyulladás, a polypozis, a reflux oesophagitis és a gyógyszer intolerancia. Az Ön által említett Symbicortot nagyobb adagban kéne szedni és kombinálni Singulairrel esetleg gyomorsav elleni gyógyszereket, ha erre van indok. Fulladásra Ventolint használjon.

        Nem írta meg a korát, igy csak találgatni tudok, hogy Önnek allergiás, súlyos nem kontrollált asztmával vagy idősebbeknél jelenlevő COPD-je lehet. Ezek tisztázására további információkra lenne szükség és ez levélben nem megoldható. Nincs kizárva hogy szívének is valamilyen baja van, ha ennyire kifullad emeletre mászáskor. Nem derül ki számomra továbbra, hogy a mellkasi fájdalom előtt milyen voolt az állapota. Nem valószinű, hogy csak ez a februári ütés lenne tartós mellkasi fájdalmának oka, ezt valami tartósabb gerincelváltozás okozhatja. Mivel nem képes gyógyszert szedni, mert allergiás ez probléma, de ezt a reumatológián kéne keresni, vagy megoldani. Ha tudnám hol lakik, akkor javasolhatnám hová forduljon, igy csak azt tudom javasolni, hogy menjen vissza először háziorvosához és tüdőgyógyászához és ha itt nem tudnak segíteni, akkor kéne csak menni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 22:03:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 06:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: