• Erős nyomás, légszomj a mellkason

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5-20 percig tartó erős fjdalom a mellkason, légszomjjal, izzadás nélkül. 3-4 havonta egyszer, nem behatárolható előzmények után.

        Nagyon kellemetlen tehetetlenség érzéssel.

        Mesterséges köhögésre enyhül, de csak ideiglenesen.

        Mi lehet ez?

        Mayer Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nehéz megmondani, mivel az elmondott tünetek nem jellemzőek semmire. Ahhoz, hogy valamire következtetni lehessen vizsgálokra is szükség lenne. Lehet asztmás rosszullét, vagy angia pectoris, vagyis szívizom vérellátási zavar. Ez irányba vizsgálatokat kéne végezni: légzésfunkció, EKG, echocardiográfia. Ha nyugalomban és a vizsgálatok alatt nincs eltérés, akkor terheléses vizgálatokat kéne végezni, hogy van-e valamilyen eltérés?

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-01 10:17:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés