• Tüdőgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr!

        Férjemnek 03,16-án diagnosztizáltak tüdőgyulladást,amire tavanic 500mg nevű gyógyszert kapott eddig 2 szemet vett be,javulást nem nagyon látunk viszont a láza minden este 37,7 körül van.Ez még normálisnak mondható?Teljesen tünetmentes volt vasárnap este alvadt vért(keveset)köhögött fel ezért mentünk orvoshoz.Ott gyermektenyérnyi foltot és egy kis lukat(?)láttak a rtg felvételen.A kérdésem az lenne,hogy ha még ma este köpött kétszer alvadt vért kis mennyiségben az normálisnak mondható-e  jelen körülmények között?Az orvos azt modta ha vért köp menjünk mosdósra azonnal,de azt nem mekkora mennyiségnél.Hangsúlyozom nem friss vért köp,hanem alvadt barnás valamit.Válszát várom tisztelettel:Ágostonné

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!


        A vérköpés lehet a tüdőgyulladás tünete és a Tavanic valószinű jót tett, de azért az 5 napi szedés az túl kevés lehet. Kéne még legalább 5 napig szedni. A vérköpés még lehet más betegségnek is a tünete ) tüdőgyullaás, tüdőembolia, tüdődaganat, tbc stb) Ha jól van és nem sokat köp akkor szedjék az antibiotikumot, de ha gyakran ismételődik és lázas akkor menjenek el Mosdósra egy ismételt mellkas felvételtre és orvosi vizitre.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-19 08:41:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: