• Orrspré

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jónapot 4 éve hasznalok napi szinten orrsprét kb egy héten két csomaggal,alergia nincs és semmit nem találtam voltam teszteken voltam röngeneken és voltam természetgyógyásznél és semmit nem tudtak tenni az állandó orrdugulás ellen!nem alszom éjjel mert fuldoklom úgy eldugul az orrom!mit lehetne tenni?ároltam már magam kezeltettem de semmi eredménye!!!már nem birom idegileg és anyagilag az orrsprét!kérem segitsenek köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Igaza van. Ezt nem lehet idegekkel bírni, hogy orra állandóan be van dugulva. Azt mondják a nátha nem súlyos betegség, csak éppen az életét keseríti meg. Ahogy leírta pár szóval: az orrdugulása nem allergiás eredetű, ezt szokták vaszomotor rhinitisnek hívni, mivel az orr nyálkahártya és a hajszálerek nem válaszolnak az orrba fújt spray-re. Nagyon részletesen meg kell vizsgálni a fül-orr-gégészeten, még egy arcüreg CT-t is elvégezni, nincs-e véletlenül valami helyi oka az orrdugulásnak. Valószinű nem lesz, de ha mégis akkor azt kezelni kell. Ha nem lesz semmi, akkor "orrzuhany" használatát javaslom. Ezt fel tudjuk írni és a gyógyászati segédeszközök boltjában ki tudja váltani. Orrzuhany 1 db és a hozzájáró sósoldat. Ezzel a sósoldattal kell -miután felmelegítette 30 fokra- az orrát kimosni, naponta többször is. Ez a sós víz egyrészt kimossa, másrészt "újraéleszti" a meggyötört nyálkahártyáját, amivel valószinű sem illatokat sem szagokat nem érez. A lényeg, hogy a befecskendezés alatt kifelé fújja a tüdejéből a levegőt és így a viz a száján távozik és nem megy le a tüdejébe. Pár kísérlet után már jól fogja használni. A spray-t lassan fokozatosan kell hihagyni. Nem ígérem, hogy ez 100%-ban megoldaja problémáját, de nagyon sokat fog segíteni. Szeretettel várjuk szakrendelésünkön is, hogy mindezeket elmagyarázzuk személyesen is.
        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László allergológus és pulmonológus szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-19 15:11:21; Megválaszolva: 2011. július 29., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés